• Persoonlijk en deskundig advies
  • Gratis verzendkosten vanaf €50,-
  • Grote voorraad

NIEUWS

Een nicotine booster is een e-liquid zonder smaak. De e-liquid heeft een hoog nicotinegehalte en wordt gebruikt om toe te voegen aan je vaper of e-sigaret. Daarbij meng je de nicotine booster met andere aroma’s.
Lees meer

Omdat je zelf de aroma’s kunt mixen, kun jij je eigen smaak ontwikkelen. Dat klinkt simpel, maar het is belangrijk daarbij de juiste verhoudingen te gebruiken. De nicotine booster, ook wel nic booster genoemd, wil je namelijk niet overmatig gebruiken. Dan krijg je teveel nicotine binnen en zal de smaak tegenvallen. Nicotinebase geeft in de volgende alinea uitleg over de verhoudingen.

Kies de juiste verhoudingen

Wanneer je naar het assortiment van Nicotinebase kijkt, zie je dat er verschillende soorten nicotine shots voor een nicoboost worden aangeboden. De nicotine boosters worden verkocht in 20 milligram verpakkingen. Daarnaast staan de letters ‘vg’ en ‘pg’ die de verhoudingen aangeven.

Vegetal glycerin

VG, de afkorting van vegetal glycerin, is een 100% plantaardige vloeistof. De VG vloeistof zorgt voor de dampende wolk, waarmee de rookbeleving wordt verhoogd. Vegetal glycerin is niet schadelijk voor de gezondheid en voelt vaak prettiger aan in de keel. Dit komt door de VG vloeistof een stuk dikker en stroperiger is dan de PG vloeistof. Door de dikte van deze vloeistof is het niet verstandig een hoog percentage VG toe te voegen: een maximum van 80% is daarbij een goede graadmeter. Doordat je de vegetal glycerin mengt met PG, is de vloeistof dun genoeg om te gebruiken in je e-sigaret.

Propylene glycol

PG, de afkorting van propylene glycol, is de vloeistof die je voelt wanneer de damp tegen je keel slaat. Wanneer de verhouding PG te hoog is, wordt dit vaak als onprettig ervaren. Desondanks zorgt een hoog gehalte van de PG voor een langere bruiksduur van de coil en zijn deze e-liquids in verhouding goedkoper.

Wat zijn de nicotine verhoudingen in een nicotine booster

Nicotinebase heeft verschillende nicotine boosters in het assortiment, allen met een andere verhouding. Hoe hoger het VG gehalte van de e-liquid, hoe zachter dit zal aanvoelen in je keel. Maar een te hoog VG gehalte kan ervoor zorgen dat je de rook niet in je keel voelt, waardoor de rookervaring voor jou kan verminderen. Voor het roken met een e-liquid met nicotine bevelen wij een 70% VG / 30% PG of 50% VG / 50% PG verhouding aan.