• Persoonlijk en deskundig advies
  • Gratis verzendkosten vanaf €50,-
  • Grote voorraad

Nicotine Salt

Nic salt, ook wel bekend als nicotine salt, is nicotine in zijn natuurlijke staat. De nicotinezouten worden uit tabaksbladeren getrokken en daarna gedestilleerd.
Lees meer

Bij nicotine zout is benzoëzuur toegevoegd. Dat klinkt misschien niet prettig, maar wees gerust. Het benzoëzuur is niet schadelijk en wordt toegevoegd om een molecuul te vormen. Het zuur zit ook in veel versproducten, zoals honing, fruit en verschillende bessen.

Het verschil tussen nic salt en freebase nicotine

Naast nic salt heb je ook freebase nicotine. Freebase nicotine is de meest gebruikte nicotine in e-liquid. Het wordt gezien als de meest pure nicotine, want het benzoëzuur wordt uit de nicotine gehaald. De nicotine is daarom niet meer natuurlijk. Nicotine zout en freebase nicotine zijn dus twee verschillende soorten nicotine die gebruikt worden voor vapen. De effecten van beide soorten nicotine verschillen. Deze worden hieronder verder uitgelegd.

Verschil effect tussen nic salt en freebase nicotine

Het eerste verschil tussen nic salt en freebase nicotine is de opnamesnelheid in het lichaam. Nicotine zout wordt namelijk sneller opgenomen dan freebase. Het effect dat hiermee gecreëerd wordt, lijkt daardoor meer op het gevoel van een roken een reguliere sigaret. Je nicotinebehoefte zal hierdoor sneller voldaan zijn.

Het tweede verschil is het effect dat nicotine salt heeft op je keel. Door de aanwezigheid van het benzoëzuur wordt de PH waarde van de nicotine verlaagd. Dit zorgt voor een milder gevoel in de keel, dat door velen wordt gezien als prettig. Freebase heeft een hogere PH waarde en zal dus steviger aanvoelen. De kans dat de keel na freebase nicotine geïrriteerd aanvoelt, is groter.

Nicotinebase, je betrouwbare partner voor nic salt

Wil jij nu nic salt proberen voor jouw e-sigaret of vaper? Dan ben je bij Nicotinebase aan het goede adres. Wij leveren betrouwbare producten en beschikken over gecertificeerde items. Wil je meer weten over vapen of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten beantwoorden graag al jouw vragen.